Konfirmanderna berättar


" Det känns som om vi är ett kompisgäng eller ett fotbollslag. Det är som om vi har känt varandra väldigt länge. Vi klickar bra.

"Det är roligare än jag trodde. Jag trodde att man skulle sitta ner och läsa bibeln hela dagarna och få läxor och så. Men så är det inte, det visade sig vara superkul!

" Jag tycker att det roligaste har varit alla lägren och gemenskapen i gruppen. Tiden har gått väldigt snabbt och det är tråkigt att det snart är över.

" Man lär sig inte bara om Gud och så, men också om sig själv. Jag har blivit lite säkrare
på mig själv som person.

"Eftersom vi bara har en träff i månaden hinner man längta till träffarna. Och framför allt till lägren!

" Jag är jätteglad för att jag tog chansen att konfirmera mig här. Minnen för livet .


  •  En förälder berättar

Vi har alltid tänkt att konfirmationen är en del av uppväxten. Det ger möjligheter att lära sig mer om livet och komma bort från skärmtid och umgås på "riktigt".
När vår dotter närmade konfirmationsålder var det naturligt att välja Östra Ryds församling då vi bor i området. Jag uppmuntrade Fanny till konfirmationsläsning men att det skulle vara hennes eget val om hon ville börja. Kändes det inte bra var det okey att sluta.
Fanny tyckte att det har varit jättekul från dag 1 och har längtat till träffarna, så att sluta har inte ens varit i tanken.De verkar ha haft mycket roligt och jag tror att ha kul är en förutsättning för att växa som människa. Vi märker att hon har lärt sig nya saker, inte bara om Gud utan också om olika livsfrågor.
Jag tror att många har fördomar om konfirmationsläsning, att man bara lär sig om Gud och Jesus. Så har det inte varit. De har pratat mycket om hur man ska vara mot varandra, livsglädje, sorg och om döden. Det tycker jag är bra. Fanny har blivit tydligare i sina värderingar och växt som person.

Konfirmation är inte bara "Gud, Jesus och kyrkan" det är mycket mer! 

- Maria Hellgren